Ingrediënten
- 1 Kilo Kruimige of bloemige aardappelen
- 500 Gram Verse sperziebonen
- 150 Milliliter Melk
- Oregano
- 6 zongedroogde tomaatjes op olie
- Bakje mini mozzarella
- Peper en zout
Bereiding
- Sperziebonen schoonmaken en in stukken breken of snijden.
- Aardappelen schillen en in stukken snijden.
- Aardappelen in een pan met water op het vuur zetten en gedurende ongeveer 20 minuten gaar koken.
- In een andere pan met water de sperziebonen op het vuur zetten en in 18 tot 20 minuten gaar koken.
- Zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden.
- Verwarm de melk, niet laten koken.
- Aardappelen en sperziebonen afgieten.
- Met de melk de aardappelen tot een aardappelpuree stampen, en de bonen er door roeren. Om de aardappelpuree extra lekker te maken, kun je er een klontje boter door roeren of een eetlepel olie van de zongedroogde tomaatjes.
- Met wat peper nog op smaak brengen, en naar smaak wat oregano toevoegen.
- De stamppot sperziebonen op vier borden of in vier kommen doen, en de mozzarella bolletjes verdelen.
Opmerkingen – Tips
Pas op met extra zout toevoegen, de zongedroogde tomaatjes zijn al zout
Verse basilicum toevoegen