Wie we zijn

Wij zijn Ontplooj. Het werkontwikkelbedrijf voor Almelo, Tubbergen/Dinkelland, Twenterand en Wierden. Wij zijn een uitvoeringsorganisatie van en voor de gemeente Almelo voor de ‘Wet sociale werkvoorziening’ en mensen uit de Participatiewet.  We helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zichzelf te ontploojen. Zodat zij hun weg (terug)vinden naar werk.

De weg naar…

Het succesvol afronden van een opleiding. Het vinden van een baan. Aan het werk bij een werkgever. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door verschillende omstandigheden kan de route naar werk lastig zijn.  Voor hen die zoekend zijn, zijn wij het kompas dat hen de weg wijst. Want werk is zoveel meer dan alleen een inkomen. Werk brengt beweging, regelmaat, zelfvertrouwen, sociale contacten en is een vangnet voor als het even iets minder gaat. Werk geeft richting! We zoeken de juiste route naar een passende werkplek.

Waar het kan bij reguliere werkgevers, waar nodig in een veilige vertrouwde omgeving. Wij geloven in talenten. Wij zien wat mensen wél kunnen in plaats van hun beperkingen. Door goed te luisteren en betrokken te zijn, door mogelijkheden te bieden, zoeken en vinden we de juiste weg. En dat is meer dan alleen ‘mooi aan het werk’. Wij helpen mensen ontploojen, want alleen zo bereiken we ons doel: een passende plek voor iedereen.