Leerwerktraject

 

Je wilt aan het werk (je valt onder de Participatiewet of het Doelgroepenregister), maar bepaalde omstandigheden maken het lastig om een werkplek te vinden. Soms heb je daarbij wat extra hulp nodig. Die hulp bieden wij met een leerwerktraject. In een leerwerktraject word je begeleid, doe je werkervaring op en volg je eventueel een opleiding of training om jezelf te ontwikkelen naar een werkplek die bij jou past.

Een leerwerktraject: hoe ziet dat eruit?

 1. Aanmelding
  Als je een uitkering hebt aangevraagd krijg je een contactpersoon van de gemeente toegewezen. Die regelt jouw aanmelding voor een leerwerktraject bij Ontplooj.
 2. Intake bij Ontplooj
  Als je aanmelding wordt goedgekeurd, gaat Ontplooj samen met jou en jouw contactpersoon vanuit de gemeente in gesprek. We kijken naar de mogelijkheden, maar ook naar wat jij wilt. Dit stemmen we samen af.
 3. Plaatsing & opleiding
  In deze fase start je met werken en leren bij Ontplooj. We kijken ook wat je daarbij eventueel extra nodig hebt. Denk aan opleidingen en/of trainingen. Uiteindelijk is het doel dat je op een reguliere werkplek terechtkomt, dus we kijken ook of je buiten Ontplooj werkervaring kunt opdoen.
 4. Leren en werken
  Jouw traject is nu officieel begonnen. Tussentijds bespreken we regelmatig hoe het gaat. We sturen bij waar dat nodig is, op ons verzoek of op dat van jou. Zo komt het voor dat je misschien ander soort werk gaat doen of werk gaat doen op een andere werkplek. Afhankelijk van wat bij jou past.
 5. Laatste fase van het traject
  We bespreken met elkaar hoe het traject gegaan is en bespreken met je wat voor jou mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Daarna neemt de gemeente het weer over.

Meer weten over een leerwerktraject via Ontplooj? Neem contact op met een van onze werkfitconsulenten.