← Terug naar overzicht

‘Dit is de wasserij.’ vertelt Ina vol trots. ‘Hier komt alle was binnen en ik zorg er samen met mijn collega’s voor dat alles weer schoon wordt. Daarnaast help ik ook nog bij het opvouwen en opruimen.’

Ina werkt al 41 jaar bij Ontplooj. Ze begon hier met haar eerste baan in de confectie. Hier maakte en repareerde ze handdoeken en theedoeken. Op een gegeven moment werd deze afdeling opgeheven en moest er naar een nieuwe plek worden gezocht voor Ina. Zo kwam ze in 2013 in de schoonmaak terecht. ‘Het is een hele fijne plek en ik mag veel verschillende dingen doen.’ Ina werkt namelijk niet alleen in de wasserij, maar zorgt er ook voor dat het pand van Ontplooj spic en span is.

Afgelopen jaar heeft Ina Corona gehad. ‘Ik ben daar heel erg ziek van geweest en ben nog steeds heel moe. Gelukkig begrijpen ze dat hier allemaal en kan ik op mijn eigen tempo mijn werk doen.’ In de weekenden kan Ina bijkomen van het werk. ‘Dan doe ik graag leuke dingen thuis. Soms ga ik ook naar mijn zus in Enschede.’ Ina geniet van haar weekenden, maar is ook blij als ze op maandag weer met haar werk kan beginnen. Ontplooj is voor haar een fijne plek waar ze op haar gemak kan doen wat ze leuk vindt.