← Terug naar overzicht

Vera en Milena zijn allebei druk aan het werk als wij ze vragen of wij ze mogen interviewen. ‘Dat mag, maar we willen wel samen!’ zegt Vera. Ze vertellen over hun werkzaamheden van die dag. Milena is bezig het klaarmaken van riemen, terwijl Vera de prijskaartjes aan een elastiekje rijgt. Deze moeten later aan de riemen worden vastgemaakt.

 

Vera vertelt trots dat ze al langer dan 40 jaar bij Ontplooj werkt. ‘Het leukste is het contact met mijn collega’s en de gezellige muziek op de achtergrond. Ik voel me hier echt thuis!’ Als ik niet aan het werk ben, verzorg ik mijn kanaries. Weet je dat ik er wel 20 heb?’

 

Milena werkt, in tegenstelling tot Vera, nog maar anderhalf jaar bij Ontplooj. ‘In het begin was het wel wennen omdat ik een van de jongsten was, maar ik ben vanaf het begin al bij de groep betrokken. Ik heb superveel collega’s, dus er is altijd wel iemand in voor een praatje!’ Milena wil net als Vera nog heel lang bij Ontplooj blijven werken.