← Terug naar overzicht

Al 21 jaar werkt Richard bij Ontplooj. Hij komt oorspronkelijk uit Hoogeveen, maar hij woont met heel veel plezier in Almelo. ‘Ik heb hier alles wat ik nodig heb: mijn vrienden, werk en collega’s!’ Als Richard niet werkt, doet hij aan wedstrijdzwemmen. Bijna elk weekend is hij in het zwembad te vinden.

Richard begon dus al 21 jaar geleden bij Ontplooj. Zijn eerste stage was in het Atrium. Deze afdeling bestaat inmiddels niet meer, maar hier kwam je vanuit het praktijkonderwijs als eerste terecht. In het Atrium kreeg je de kans om kennis te maken met verschillende werkzaamheden en te ontdekken wat je echt leuk vindt. Inmiddels heeft hij al op veel verschillende afdelingen gezeten, de één leuker dan de ander. ‘Op een gegeven moment zat ik op een plek waar ik helemaal niet thuishoorde.’ vertelt Richard. ‘Ik moest met allemaal kleine schroefjes priegelen en dat is niks voor mij.’ Gelukkig denken ze bij Ontplooj erg met Richard mee. Hij ging terug naar het trainingscentrum en drie maanden later kreeg hij een baan aangeboden in het magazijn.

‘Je kunt hier altijd iets tegenkomen wat je leuk vindt en dat is heel fijn!’ Richard heeft met de hulp van Ontplooj zelfs zijn heftruckrijbewijs gehaald. Inmiddels heeft hij zijn plek op de hefttruck ingeruild voor een plek in de catering. Hij is nog niet van plan om binnenkort iets anders te gaan doen. De catering ligt hem wel.

‘Ontplooj is voor mij de plek waar ik echt mezelf kan zijn. Ik word goed begeleid, heb fijn werk en fijne collega’s.’ Richard hoopt dat hij hier nog minstens 21 jaar kan werken.