← Terug naar overzicht

Van 10 t/m 12 juni 2022 zijn de Special Olympics in Twente! In de 14 Twentse gemeenten worden  25 sporttoernooien georganiseerd en onze medewerkers doen mee. Richard Gringhuis is één van de deelnemers.

Richard Gringhuis (45 jaar) werkt bij de catering van Ontplooj, daar doet hij van alles en nog wat dat te maken heeft met catering. “Ik ben 5,5 jaar gedetacheerd geweest. Dat is door omstandigheden misgegaan. Ik zit nu helemaal op mijn plek bij de catering”, vertelt Richard. De hele route van werk van Richard kun je hier lezen. Hij werkt graag en vindt het dan ook geen probleem om buiten werktijden te werken. Als er een mooie klus is, dan is hij er vaak bij. Op zaterdag 4 juni hebben ze bijvoorbeeld een grote verjaardag met een BBQ. Richard gaat dan weer mee. Meestal staat hij achter de bar, waar hij drankjes schenkt aan alle gasten.

Richard weet dat bewegen goed voor je is. Tijdens zijn werk zet hij gemiddeld 12.000 tot 15.000 stappen per dag. “Laatst had ik zelfs 23.000 stappen gezet! Toen hadden we een grote partij”, vertelt hij trots. Naast alle stappen die hij zet op een dag, zwemt hij en doet hij aan stijldansen. Iedere maandagavond heeft hij zwemtraining. Op vrijdagavond stijldanst hij. Voor beide sporten doet hij mee aan wedstrijden. Met zijn zwemteam gaat hij naar de Special Olympics. Het is voor hem de eerste keer dat hij meedoet. “Ik vind het nog wel een beetje spannend, maar heb er ook veel zin in. Mijn vertrouwde team en begeleiders gaan mee, dat is heel fijn”, vertelt hij. Hij blijft niet slapen, want “mijn eigen bed ligt toch het lekkerst”, vertelt hij lachend. Op vrijdagavond gaat hij wel mee naar de opening en eten. Ook probeert hij, als hij vervoer kan regelen, bij het feest op zaterdagavond te zijn. “Maar op zondag moeten we weer fit in het zwembad verschijnen, dus ik maak het niet te laat”, zegt hij. Richard gaat niet met een speciaal doel naar de Special Olympics, hij vindt het leuk om een keer meegedaan te hebben. Als het bevalt, wil hij over 2 jaar misschien weer meedoen. Maar dan is het een stuk verder weg, dus zou hij wel moeten overnachten.

De belangrijkste reden voor Richard waarom hij sport is het lekker in beweging zijn. Hij heeft suiker en dan is bewegen extra belangrijk. Hij houdt ook van de gezelligheid van sporten: zowel in zijn zwemteam als bij het dansen waar hij een vaste danspartner heeft. “Zolang het financieel kan, blijf ik beide sporten doen”.