← Terug naar overzicht

Diane Paalman (53 jaar) werkt op één van de werkontwikkelafdelingen bij Ontplooj. Daar pakt ze van alles in en om. Ze noemt als voorbeeld grote klant Totem. Ze vouwt folies, ze pakt tattoos van paarden in. Op het moment van dit interview is ze druk bezig met het ompakken van een pakketje van Paw Patrol. Dit vindt ze leuke dingen om te doen. In haar vrije tijd is Diane ook druk met knutselen. De producten die ze inpakt op haar werk hebben veel overeenkomsten met haar hobby. Diane volgt vaak workshops, zoals kleien, schilderen en tekenen. Dat doet ze met veel plezier bij de Klup in Almelo.

Diane werkt sinds kort andere tijden. Ze gaat op maandag t/m donderdag om half 4 weg en op vrijdag om 12 uur. “Ik kan lekker voor de drukte weg, dat is veel fijner”, zegt ze. Ze is blij dat dit allemaal kan bij Ontplooj.

Diane vindt bewegen belangrijk. Ze fietst iedere dag een half uur naar haar werk en een half uur terug en daarnaast zwemt ze één keer in de week. Af en toe speelt ze wedstrijden. Dit jaar doet ze mee aan de Special Olympics op het onderdeel zwemmen.

Ze kijkt er erg naar uit, want meedoen aan de Special Olympics betekent een heel weekend met allerlei leuke activiteiten rondom de wedstrijden heen. “Vrijdags gaan we met de hele groep naar de opening, daarvoor gaan we samen eten. We mogen het hele weekend blijven slapen. Op zaterdag is er ook nog een feestavond op het terrein waar we slapen”, vertelt ze enthousiast.

Diane houdt van gezelligheid, dus is blij met het zwemteam waar ze in zit. “Fitnessen doe je maar alleen, dat lijkt me niks aan”. Als ze op maandagavond terug komt van haar zwemtraining, voelt ze zich weer fitter.

“Meedoen aan de Special Olympics is voor mij belangrijker dan winnen. We gaan er als team naartoe en ik hou van gezelligheid, dat is voor mij het belangrijkste”, geeft Diane enthousiast aan.

De Special Olympics vinden iedere twee jaar plaats, Diane gaat altijd mee met haar zwemteam. Ze zwemt al vanaf de jaren 90: ze werd destijds overgehaald door één van haar begeleiders. “In het begin kon ik de borstcrawl niet. Nu wel, want ik heb dat geleerd door veel te trainen en door te blijven gaan!”, vertelt Diane trots.