← Terug naar overzicht

Wij zijn naar het sterk aan het werk festival gegaan. We zijn daar met 4 personen geweest Willy Weenk, Monique Vijn, Marja Stegeman en ik (Geesje Zagers).

Daar aangekomen werden we vriendelijk ontvangen. Eerst konden we de naam op een plakplaatje zetten. In de hal stonden 2 tafels op de eerste tafel lagen kaartjes van de workshops. Daar mocht je een kaartje pakken van de workshop die je wou volgen. Op de tweede tafel kon
je ook een kaartje pakken voor de tweede workshop.

We konden eerst koffie/thee pakken voordat we naar de grote zaal gingen. In de grote zaal werd uitgelegd wat SBCM betekende en wat ze doen.

Er werd een toneelstuk gedaan door 2 dames. bijvoorbeeld een van de dames zei tegen de andere dame ga jij koffie halen? Zij wou iets zeggen maar daar werd niet naar geluisterd. Toen nog een keer het zelfde toneelstuk maar toen werd er wel geluisterd naar die dame, dus eerst hoe het niet moet en later op de juiste manier. Bij het tweede toneelstuk ging het om een werknemer en haar baas en dat werd ook op de manier hoe het niet moet en hoe het wel moet, daarna kon iedereen naar de workshop gaan die hij/zij wou volgen. Monique Vijn en ik (Geesje Zagers) bleven zitten om daar de workshop online te volgen dat was erg interessant en leerzaam. Bij het festival ging het over de volgende handige hulpmiddelen: WERK-portal (leren voor je werk), Oefenen.nl (we leren altijd) en Steffie.nl. Op Steffie.nl
kun je onderwerpen bekijken waarover je wat wilt leren, zoals computeren of videobellen. Kijk maar eens op die site, het is best handig! Je kunt er bijvoorbeeld ook iets vinden over de juiste werkhouding, samenwerking of lichaamstaal. Op oefenen.nl kun je bijvoorbeeld iets vinden over taal, de pc en internetten. Hierna hadden we pauze om te lunchen. De lunch was goed verzorgd.

Na de lunch zijn Willy Weenk en ik (Geesje Zagers) naar de workshop een ‘’goed gesprek’’ gaan voeren. Hier deden we een spel met kaarten en een bal, er waren 3 onderwerpen: groeien, werkplezier en gezondheid. Je moest met de bal zachtjes over het kleed rollen en als de bal op de kaart stil komt te liggen moest je de kaart pakken en de vraag voorlezen, daar mocht je dan op antwoorden, het hoefde niet als je dat niet wou. Bijvoorbeeld ‘’groeien’’ waar wil je nog in groeien later? Later kregen we een stelling, als je ermee eens was ging je aan de ene kant staan en als je er niet mee eens was ging je aan de andere kant staan. Ook dit was een interessante en leerzame workshop.

Later nog weer naar de grote zaal gegaan daar werd het een en ander verteld, later werden verschillende bedrijven 3 personen genomineerd en daar werd uit geloot. Toen was het alweer afgelopen, dus tijd om naar huis te gaan. Al met al was het een leerzame en gezellige dag!