Anouk: ‘Je wordt hier heel erg gewaardeerd’
Anouk (20 jaar) mocht als allereerste Ontplooj medewerker eind februari beginnen in de brasserie van Asito in het hoofdkantoor aan de Stadionlaan in Almelo. Een gouden greep; het bevalt alle betrokkenen en vooral Anouk heel erg goed.
De brasserie van de Asito Diensten Groep op de begane grond van het fraaie hoofdkantoor bij het stadion van Heracles heeft niets meer weg van een bedrijfskantine. Het is sfeervol ingericht met leuke zitplekken en in het midden een eiland met een fraaie piston (koffie)machine, een counter voor knapperig brood, lekker beleg, vers bereide soep en traktaties als gehaktballen, tosti’s en panini’s. Het is de ‘pleisterplek’ voor zo’n 160 medewerkers van het hoofdkantoor en hun gasten.
Nog niet zo gek lang geleden besloot Asito de proef op de som te nemen door een medewerker van Ontplooj een detacheringsplek aan te bieden in de brasserie. Anouk viel de eer te beurt om die plek als eerste Ontplooj medewerker in te vullen. Ze had al de nodige ervaring in de catering opgedaan tijdens haar stages toen ze nog naar VSO ’t Korhoen in Hengelo ging.
Ze werkte met veel plezier in de lunchroom van Intratuin en bij de Broodjesbox. In het weekend hielp ze bij lunchroom Feijn èn vanaf december 2022 liep ze stage in het grote bedrijfsrestaurant de Parel van Ontplooj.
Een ervaren kracht die van aanpakken weet. Niettemin vond Anouk het best spannend om in de brasserie van de ADG dienstengroep te beginnen. ‘Want je weet niet of het klikt met de collega’s’. Gelukkig voor iedereen was er vanaf het eerste moment een goede verstandhouding tussen Antoinette Knip van het cateringbeheer en collega Manana. Bovendien vindt ze het werk heel erg leuk, maar er is meer. Anouk: ‘Je wordt hier heel erg gewaardeerd. Mensen zeggen vaak: ‘Bedankt hoor!’ of ‘Dank je wel!’. Dat is leuk om te horen en het doet me heel goed.’
Anouk mag dan nog maar een paar maanden in de gezellige brasserie van de Asito Diensten Groep werken, het lijkt wel of ze er al tijden rondloopt. ’s Morgens begint haar dag met het reinigen van de professionele koffiezetapparaten op alle zes verdiepingen in het kantoorgebouw. Samen met collega’s verleent ze ook ‘vergaderservice’(koffie en eventueel lunch tijdens besprekingen). Met collega’s Antoinette en Manana zorgt Anouk dat iedereen tussen 12.00 en 13.00 uur voor een lekkere gezonde lunch in de brasserie terecht kan. Ze maakt de salades op in schalen, zet broodjes en beleg klaar en maakt verse soep. Omdat ze in de korte tijd dat ze er werkt ook al een baristacursus heeft gehad, kan ze een perfect kopje espresso, cappuccino en latte macchiato serveren.
Maar het is ‘aanpoten’ tijdens lunchtijd. Zo gauw als broodjes en soep en beleg aftrek vinden, zo snel vullen Anouk, Antoinette en Manana de spullen weer aan. De drukte maakt ook dat de tijd vliegt in de brasserie. Zodra de stormloop achter de rug is, zorgen de drie dat alles weer spik en span achterblijft, zodat ze de volgende dag de medewerkers weer van een heerlijke lunch kunnen voorzien.