← Terug naar overzicht

Je ziet ze vast wel eens lopen of fietsen in Almelo; de bezorgers van Cycloon Post in hun rood met blauwe outfit. Door weer en wind zorgen zij ervoor dat de post in Almelo en omgeving bezorgd wordt. Vanuit Ontplooj zijn 18 collega’s gedetacheerd naar Cycloon. Eén van hen is Helen Terpstra. Zij maakte vorig jaar de overstap van een werkontwikkelafdeling naar Cycloon. “Wat ik vroeger super eng vond gaat nu alsof ik het al jaren doe.”

Helen kwam in 2018 bij (toen nog) Soweco in dienst. Daarvoor werkte ze op een dagbesteding. Helen: “Ik heb op het AOC een opleiding gevolgd voor dierverzorging. Ik heb toen erg met mezelf in de knoop gezeten. Ik voelde me altijd al anders. Uiteindelijk heb ik dapper de stap gemaakt om naar een psycholoog te gaan. Daaruit is gebleken dat ik lichte vorm van autisme heb.” Op de dagbesteding heeft Helen aan haar zelfvertrouwen gewerkt. Na een jaar was ze klaar voor een volgende stap. Via de gemeente kreeg ze een contract voor nieuw beschut, en een werkplek bij Ontplooj. “Ik heb me daar heel erg ontwikkeld”, vertelt Helen daarover. “In drie jaar tijd heb ik geleerd hoe je voor jezelf op moet komen en nee moet zeggen. En dat je goed bent zoals je bent.”

Na drie jaar werken aan de Plesmanweg begon het te kriebelen bij Helen. Ze was klaar voor een volgende stap. “Omdat ik graag buiten ben, dacht ik aan werken bij de post. Zo kwamen we op het idee om eens twee weken op proef te gaan werken. Na die twee weken, wilde ik er niet meer weg. Wat een fijne werksfeer! Leuke collega’s. En wat een vrijheid, lekker buiten.” ’s Ochtends start Helen haar dag op het depot van Cycloon. Eerst drinkt ze koffie met haar collega’s en daarna sorteert ze de post die ze die dag moet lopen. Ze laadt haar post in de fietstassen en gaat de wijk in om te bezorgen. Als alle post is bezorgd, zit de werkdag erop. Het werk is afwisselend en vraagt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Helen vertelt over haar werk bij Cycloon Post: “Ik leer hier nog meer zelfstandig dingen te doen en te overleggen met mensen. Wat ik vroeger super eng vond gaat nu alsof ik het al jaren doe.” Haar teamleider is heel tevreden over Helen. Ze doet haar werk heel goed en wil graag nieuwe dingen leren.

Helen over haar plannen voor de toekomst: “Ik ben onwijs trots op mijzelf dat ik deze stappen allemaal heb gezet. In de toekomst wil ik hier sowieso nog blijven. Ik ben momenteel bezig met het halen van mijn rijbewijs. Daarnaast is mijn grote passie fotograferen wat goed te combineren valt met mijn werk bij Cycloon.