← Terug naar overzicht

Werkontwikkelbedrijf Ontplooj biedt werkgelegenheid aan zo’n 700 mensen in Almelo, Wierden, Twenterand en Tubbergen. Een groot aantal werkt aan de Plesmanweg in Almelo, maar er zijn ook honderden Ontplooj medewerkers actief bij gerenommeerde bedrijven. Jordy Meubelenberg (18 jaar) kreeg begin dit jaar via Ontplooj – maar ook door eigen initiatief – een 6-weken-werkervaringsplek bij ISO Isolatie in Wierden. Met groot succes: hij werkt er nog steeds. ISO Isolatie is een bedrijf dat door het isoleren van spouwmuren, kruipruimtes en daken het wooncomfort verhoogt en
zorgt voor een lagere energierekening.

Jordy Meupelenberg is zo’n jongen die niet gelukkig wordt in de schoolbanken. Daarom kwam hij in de zomer van ‘23 op de afdeling talentontwikkeling van Ontplooj terecht. Terwijl Jordy doekjes vouwde, stofzuigerslangen in elkaar zette en rookhout inpakte, keken ze bij Ontplooj waar hij goed tot zijn recht zou komen. Maar! Jordy keek zelf ook goed om zich heen en werd getriggerd door enthousiaste verhalen van zijn schoonvader Paul van Os.

Van Os werkt bij het isolatiebedrijf ISO Isolatie in Wierden. Er werken zeven mensen en er heerst een fijne sfeer. Na weer een leuk verhaal van Paul, vroeg Jordy hem of hij daar ook zou kunnen werken. Nadat het bedrijf en Paul voorzichtig positief reageerden, kaartte Jordy het ook bij zijn werkbegeleider Diane Voogd.

De laatste was aangenaam verrast door het initiatief van Jordy. Ze ging akkoord. ‘Onder strenge voorwaarden. Want als het niet goed gaat, mag zijn schoonvader er niet de dupe van worden. We hebben dus duidelijke afspraken gemaakt’, zegt ze.

Jordy ging zonder enige kennis of ervaring in januari aan de slag. Een Hilti machine was nog een mysterie voor hem. Eind februari zette hij de zware boor al zonder pardon tegen een muur om er volgens nauwgezette instructies gaten in te boren en wolparels in te spuiten.
Hij leert dat ook te doen op een ladder, ‘maar dat vind ik nog wel wat lastig’. Wel duikt Jordy zonder bedenkingen in de benauwde ruimtes onder vloeren om te inspecteren of daar geïsoleerd kan worden. Kortom: Jordy zuigt alle kennis op als een spons en werkt hard.
Net als zijn schoonvader. Die staat ’s morgens om 6.00 uur op en trekt om 22.00 uur ’s avonds de gordijnen dicht, Jordy doet dat nu ook.

Het heeft er alle schijn van dat Jordy een mooie carrière tegemoet gaat. Hij vindt de afwisseling en contact met allerlei mensen fijn en werkt graag. En leren? Nou…voor ISO Isolatie volgt Jordy ook graag een cursus pur spuiten onder vloeren èn wil hij dolgraag zijn rijbewijs halen – ook voor rijden met een aanhanger van 3 1/2 ton.