← Terug naar overzicht

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Gerwin Meilink Ipex oprichtte na jaren van reizen over de hele wereld. Ipex staat voor International Product Exchange. Ipex is een bedrijf dat bevestigingssystemen voor gevelbouw levert. Denk daarbij aan allerlei producten om gevels te monteren. De productie van die materialen vindt grotendeels plaats in het verre oosten en deels lokaal, in Enter. Daar is Ipex zelf ook gevestigd.

Gerwin vertelt vol enthousiasme over zijn werk: “ik zou niet willen zeggen dat ik naar mijn werk ga, ik vind het veel te leuk om het als werk te zien. Het feit dat mensen om me heen er heel erg mee bezig zijn, is heel leuk.” Gerwin heeft niet direct ambities voor de toekomst. Hij wil gewoon verder op dit moment. Soms komt er wel wat op zijn pad, maar voor nu is hij tevreden met hoe het gaat.

Naast een vestiging in Enter, heeft Ipex ook een vestiging in Duitsland. Ze zijn met name gericht op DE BENELUX.

De groep werknemers in de lokale productie bestaan uit allerlei oproepkrachten, ook jongeren van 16-20 jaar. Inmiddels is Ipex gegroeid tot ca. 40 medewerkers. Een hele tijd geleden, vlak na de oprichting van Ipex (25 jaar geleden dus) stopte er een auto bij Ipex. Er stapte iemand uit met de boodschap: het werk dat jouw productiemedewerkers doen, kunnen mijn mensen ook! Gerwin ging in gesprek met deze man die voor SOWECO (nu Ontplooj) bleek te werken. Ze hadden een goed gesprek en de eerste medewerkers gingen aan de slag voor Ipex.

In het begin van de samenwerking werden de producten van Ipex naar Almelo gebracht. Op een gegeven moment had Gerwin het idee dat dit efficiënter kon en ging hij om tafel met SOWECO om de mogelijkheden te bespreken medewerkers naar de producten te halen in plaats van andersom. En dat gebeurde. Een groepsdetachering van circa 25 medewerkers ging aan de slag in Enter.

Wat voor werk voeren die medewerkers uit?
Op dit moment bestaat de groepsdetachering uit 10-12 personen. Zij doen simpel, maar leuk werk. Ze zitten als één team bij elkaar. Ze voeren voornamelijk assemblagewerkzaamheden uit: ze monteren kleine pinnetjes op een bord en draaien die dan dicht.

Hoe wordt die 25 jaar gevierd?
“Op het moment van dit interview hebben we net een lunch achter de rug met de medewerkers van Ontplooj, zij hebben me een aantal cadeaus aangeboden, ontzettend leuk!”, vertelt Gerwin. Eind januari is er nog een ‘klein’ feestje gegeven. Maar echt groot was het niet ‘daar ben ik niet zo van’, zegt Gerwin. In juni is de open bedrijven dag in Enter, het moment waarop de deuren opengezet gaan worden om iedereen kennis te laten maken met IPEX anno 2023. De medewerkers van Ontplooj werken met heel veel plezier bij Ipex en hopen er nog jaren te mogen werken.