← Terug naar overzicht

Aan de Plesmanweg vind je in de lange gang van gebouw B-C tussen alle deuren en ruimtes een ietwat verscholen ruimte. Maar als er gewerkt wordt in die ruimte, zou je het op de gang al kunnen ruiken. Daar zit namelijk onze eigen bakkerij!

Eén van de bakkers is Marcel. Hij houdt ervan om te bakken. En het maakt hem eigenlijk niet uit wat. Als je hem vraagt wat hij het liefst bakt, volgt er een hele opsomming. Van speculaas en koekjes tot gebak. Hij vindt het allemaal leuk om te maken. Als hij thuiskomt, gaat hij gewoon verder. “Ik doe alles, koken én bakken, ook thuis”, vertelt hij.

Sinds 2019 werkt hij bij Ontplooj. Daarvoor heeft hij ook een tijdje bij een bakker gewerkt, dus hij weet waar hij mee bezig is. Toen hij begon bij Ontplooj, was er nog geen bakkerij, die is pas gestart in 2021. Een mooie kans voor Marcel om ook daar aan het werk te gaan!

Marcels vaste plek is in de catering. Daar doet hij van alles, hij wordt bijvoorbeeld ook ingezet bij (grote) feesten & partijen. Maar, komt er een aanvraag voor de bakkerij binnen, dan is hij degene die meteen aan de slag mag!

We gingen langs bij Marcel toen hij bezig was met één van zijn bestellingen. Hij weegt alles nauwkeurig af, mengt het tot een mooi beslag en gaat dan verder met het eindproduct. Af en toe wordt hem wat nieuws gevraagd, zoals met Halloween. Er kwam een bestelling binnen voor echte Halloweenkoekjes. Hij bedacht zich geen seconde en ging aan de slag. Hij gebruikte zijn creativiteit, want
het leek hem beter om er cupcakes van te maken. Ze smaakten verrukkelijk, de klant was tevreden!