← Terug naar overzicht

Op technisch gebied gebeurt er van alles in de werelden de ontwikkelingen gaan snel. Onze medewerkers hebben behoefte aan nieuwe uitdagingen, inzichten en kansen. Ontplooj wil het ervaringsaanbod verbreden door het werken met een 3D printer.

Naast onze bestaande werkzaamheden binnen Ontplooj zien we bij nieuwe deelnemers en medewerkers ook interesse op andere gebieden. Bijvoorbeeld op technisch gebied. Medewerkers en deelnemers aan Werkfittrajecten willen graag bij reguliere bedrijven werken, maar weten nog niet goed waar hun belangstelling of vaardigheden liggen.

Om medewerkers en deelnemers verder te helpen in de stappen naar werk, willen we aanvullend op het brede pakket leer- en ontwikkellijnen dat al bestaat bij Ontplooj, ook techniek – technologie een plek geven. Daarvoor zijn er om te beginnen twee 4 kleuren 3D-printers aangeschaft (type Bambu Lab X1-Carbon). Het gaat ons hierbij niet om “productie” te maken voor klanten. Het is de bedoeling om onze medewerkers de gelegenheid te geven hier vanuit interesse en belangstelling kennis en ervaring op te laten doen met de printers.

De 3D-printers staan nu nog bij informatisering & automatisering (I&A) waar ze zijn opgebouwd door Remko en Martijn.

De bedoeling is dat de printers straks op een passende en rustige plek in onze organisatie komen. Iedereen die geïnteresseerd is, kan dan komen kijken. Medewerkers en deelnemers die echt interesse hebben om er wat mee te doen, krijgen de mogelijkheid er mee te werken. Ontplooj zorgt voor verdere informatie en begeleiding om met de printers te kunnen werken.

Wat kun je nou eigenlijk met 3D-printers?
3D-printers bieden heel veel mogelijkheden om van alles te maken. Er zijn duizenden leuke en bestaande dingen te printen. Denk hierbij aan sieraden maar ook telefoonhouders en gereedschap. Wil je voorbeelden zien? Scan dan de QR code met je telefoon! Je kunt ook bestaande ontwerpen aanpassen. En nog een stap verder: je kunt je eigen producten en hulpmiddelen ontwerpen en printen. Het klinkt eenvoudig, maar je hebt er wel wat interesse en aanleg voor nodig. We weten dat er mensen zijn die deze uitdaging willen aangaan. Daarom werken we aan een meer technische leer- en ontwikkellijn, mogelijk met nog andere nieuwe technische middelen. Hiermee willen wij medewerkers en deelnemers enthousiast maken voor werk en leren in de techniek.

Heb je meer geweldige ideeën rondom ’techniek’ of zou je straks wat willen doen met de 3D-printers? Geef dat dan aan bij je leidinggevende.

Wordt vervolgd.