← Terug naar overzicht

Na een roerige periode lijkt Ontplooj, de nieuwe uitvoeringsorganisatie en opvolger van SOWECO NV, nu in wat rustiger vaarwater gekomen. De organisatie zit inmiddels in een opbouwfase waarin zij hard werkt aan haar naamsbekendheid. Vitaliteit is een belangrijk thema dit jaar binnen de organisatie. Goede redenen voor een open huis afgelopen dinsdag 17 mei aan de Plesmanweg in Almelo.

Het thema vitaliteit staat centraal bij alle activiteiten die de organisatie dit jaar organiseert, zo ook tijdens het open huis. Het parkeerterrein van de organisatie aan de Plesmanweg in Almelo werd afgezet om ruimte te maken voor verschillende activiteiten, kraampjes van leveranciers en klanten én een podium voor karaoke onder begeleiding van Martin Dams. Op de momenten waarop niet gezongen werd, dansten medewerkers mee bij zumbaworkshops van Dansschool Djon Brunsman waar alle bezoekers aan deel konden nemen.

Opening beweegtoestellen Olga Commandeur
Eerder dit jaar werden 6 beweegtoestellen geplaatst die vorige week al werden geopend door Olga Commandeur, bekend van het televisieprogramma Nederland in Beweging. De organisatie BewegenWerkt was tijdens het open huis aanwezig om verdere aandacht te besteden aan de beweegtoestellen, maar ook voor de begeleiding van andere activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een suikerquiz, vangnetvolleybal en stuiterbal. Ook was er de mogelijkheid je te laten wegen om erachter te komen of je zwaarder of lichter dan een zeehond was.

Volle stempelkaart?
Om medewerkers te stimuleren zoveel mogelijk kennis te laten maken met al deze (gezonde) activiteiten werden stempelkaarten uitgedeeld. Activiteit volbracht? Dan kreeg je een stempel. Aan het einde van de dag konden volle stempelkaarten ingeleverd worden. Uit alle ingeleverde stempelkaarten zijn drie winnaars gekozen.

Gezonde hapjes en drankjes
Natuurlijk was er ook voldoende te eten en te drinken. Ontplooj koos voor gezondere alternatieven zoals zoete aardappelfrietjes (mede mogelijk gemaakt door Event Catering Weerink), water met een smaakje (met dank aan Bidfood), een gezonde wrap, haring van een echte haringkar (dankzij Visboer Schaap), yoghurt van de tap (dankzij Boermarke), gratis fruit van bedrijf Appeltje, koffie en thee (dankzij Event Coffee) en meer. Bij sommige kraampjes stonden eigen cateringmedewerkers om bijvoorbeeld een workshop te geven hoe zo’n gezonde wrap nou simpel gemaakt kan worden.

Samen voor Oekraïne!
Ontplooj wil graag wat betekenen voor de situatie in Oekraïne. Daarom waren er (zelfgebakken) koekjes te koop en bracht vaste klant Leka voldoende riemen voor de verkoop op een kraam, waarvan de opbrengst volledig naar dit goede doel gaat. Ook konden medewerkers een dag eerder al spullen inleveren voor de verkoop op een (kleine) rommelmarkt, waarvan de
opbrengst ook naar dit doel gaat. Daarnaast werden er levensmiddelen et cetera ingezameld. Een paar honderd euro is opgehaald voor Noodopvang Huize Alexandra in Almelo.

Verder…
En er was meer: Brandweer Twente was aanwezig met hun educatievoertuig en om bezoekers te informeren over de medewerkers die zij van Ontplooj aan het werk hebben. de Bloemenschuur verkocht verschillende bloemen en planten, Meindert Winkel was aanwezig met allerlei mooie (woon)artikelen en de eigen afdeling arbeidsmatige dagbesteding bij Ontplooj verkocht allerlei zelfgemaakte houten artikelen. Voor ieder wat wils dus! Een geslaagde dag die hopelijk de aftrap betekent van een jaar vol mooie actieve initiatieven!