← Terug naar overzicht

Donderdagmiddag 7 oktober is Ontplooj, de nieuwe uitvoeringsorganisatie en opvolger van SOWECO NV, feestelijk geopend in het bijzijn van alle medewerkers in Almelo. In het uur waarin Willem Gunneman de opening muzikaal en improviserend begeleidde, stonden de medewerkers centraal. De middag opende formeel met een woord van Udo Possel, huidig algemeen directeur van SOWECO. Wethouder Arjen Maathuis vervolgde het verhaal waarin hij inging op de doelen van de nieuwe organisatie. Hij sprak over een optimistische toekomst.

Na deze toelichting mochten medewerkers Dianne en Angelien op een grote rode knop drukken voor de opening. Daardoor startte een video waarin het nieuwe logo werd onthuld. De video vertelt het verhaal van Ontplooj, ‘de weg naar een best passende plek voor iedereen’ en eindigde met het nieuwe logo in beeld. De film is ingesproken door medewerkers uit de doelgroep. Er volgde gejuich en geklap. De bekendmaking van het logo werd daarna gevierd met een gebakje, drankje en een echte modeshow, waarin de medewerkers opnieuw centraal stonden. Negen medewerkers stalen de show met hun nieuwe bedrijfskleding met daarop het logo. De middag werd afgesloten met het zingen van het Ontplooj lied en een give-away. Ashley Ekkel, cateringmedewerkster bij Ontplooj, kijkt terug op een leuke middag: ‘Leuk dat we het logo op deze manier te zien kregen. Ik had echt het gevoel dat het om ons draaide vanmiddag. Ook ben ik blij met de nieuwe bedrijfskleding, die is hartstikke mooi!’ Een feestelijke en geslaagde opening van de nieuwe uitvoeringsorganisatie, waarin de medewerkers centraal stonden.

 

Er worden cookies gebruikt voor deze content. Accepteer de cookies om de content te bekijken.

 

Overige informatie over Ontplooj

Ontplooj is opgericht in opdracht van de gemeente Almelo. De gemeenten Tubbergen, Twenterand en Wierden besteden een aantal taken op het gebied van de Wsw uit aan Ontplooj. Ontplooj begeleidt mensen naar zo regulier mogelijk werk in samenwerking met werkgevers. Voor mensen die dat (nog) niet kunnen, biedt Ontplooj ontwikkelingsmogelijkheden en passend werk.