← Terug naar overzicht

Over de vacature

Wij zijn Ontplooj. Wij geloven in talenten. Wij zien wat mensen wél kunnen in plaats van hun beperkingen. Door goed te luisteren en betrokken te zijn, door mogelijkheden te bieden, zoeken en vinden we de juiste weg. En dat is meer dan alleen ‘mooi aan het werk’. Wij helpen mensen ontploojen, want alleen zo bereiken we ons doel: een passende plek voor iedereen. In het bereiken van ons doel heeft ook de Controller een cruciale rol. Want de Controller die wij zoeken heeft een duidelijke visie en bouwt graag mee aan een inclusieve arbeidsmarkt. Als geen ander weet jij met je sterke analytische vermogen, adviesvaardigheden, inlevings- en beïnvloedingsvermogen draagvlak te creëren. Ben jij een optimist met passie voor Financiën en Controlling? Wil jij onderdeel worden van een ambitieus Management Team, bij een organisatie in ontwikkeling met een betekenisvol doel? Reageer dan vooral!

Wat je gaat doen

 • Je ondersteunt gevraagd en ongevraagd de managers en werkleiding op het gebied van financiën.
 • Je bent verantwoordelijk voor de gehele planning- en control cyclus. Je coördineert de jaarrekening, de meerjarenbegroting, de kwartaalrapportages en legt hierover verantwoording af.
 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor de accountant en waakt over de financiële en rechtmatige doelmatigheid.
 • Je bewaakt en houdt overzicht op de omzet en de kosten en stelt daarvoor financiële analyses op. Je voert controles en audits uit en op basis hiervan kom je met verbetervoorstellen.
 • Je adviseert over en ontwikkelt beleid op bestuurlijk- en concernniveau.

Waar wij blij van worden

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een relevante opleiding in de richting van Bedrijfseconomie of Control en kennis van financiële bedrijfsvoering.
 • Een daadkrachtige en positief ingestelde teamspeler, communicatief sterk, analytisch ingesteld, klantgericht & kwaliteitsgericht.
 • Je kunt je zienswijze op verschillende niveaus communiceren en beargumenteren.
 • Je durft je uit te spreken en handelt altijd in het belang van de ontwikkeling van de organisatie.

Word jij hier blij van?

Je wordt onderdeel van een gemotiveerd team met enthousiaste mensen waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en ideeën. In een informele organisatie met korte lijnen die volop in ontwikkeling is. Verder:

 • Een werkweek van 32-36 uur per week met uitstekende thuiswerkregeling en – faciliteiten.
 • Wanneer je bij ons komt werken word je vanuit de gemeente Almelo gedetacheerd naar Ontplooj waar je de functie van Controller uitvoert.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet. Bijvoorbeeld als bijdrage voor je nieuwe fiets of extra vrije dagen.
 • Een laptop en een mobiele telefoon.
 • Een salaris in schaal 11 tussen de € 4.020,- en € 5.725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Deze stemmen we af op je opleiding en ervaring.
 • Een overeenkomst voor bepaalde tijd van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Groei. Wil je jezelf ontwikkelen? Graag! Wij betalen jouw opleiding of cursus.  

Welkom bij gemeente Almelo

Almelo is een stad met een stevige strategische ontwikkelagenda. De stad groeit verder met 4000 woningen en zet in op kwaliteit en kansen voor iedereen, een stad in balans, met goede voorzieningen. Opvallende hoogtechnologische bedrijven in Almelo zijn wereldspelers en bepalen mede de economie en werkgelegenheid van de toekomst. Ook hier werkt Almelo aan groei met nieuwe bedrijventerreinen. Almelo is al een stevige pijler van Twente als top-technologische regio. We werken daarbij met partners aan aantrekkelijk wonen, waterbeleving en verdere vernieuwing in de binnenstad zoals Stadskade en Westerdok. De koers en positie van het team worden steeds afgestemd op de ontwikkelingen van de groeiende stad. Almelo vindt een inspirerende werkcultuur van verbinding, lef en plezier belangrijk. Daar werkt ze aan door met medewerkers te bouwen aan een werkomgeving waarin zij zich gewaardeerd voelen, verantwoordelijkheid nemen, zich kunnen ontwikkelen en ruimte voelen voor het geven en ontvangen van opbouwende kritiek. Er zit veel potentieel in de organisatie. Medewerkers zijn betrokken en loyaal en hebben veelal een pragmatische en actiegerichte instelling.

Welkom bij Ontplooj

Ontplooj! is het werkontwikkelbedrijf voor Almelo, Tubbergen, Dinkelland, Twenterand en Wierden en een uitvoeringsorganisatie voor de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en mensen uit de Participatiewet. Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zichzelf te ontploojen. Zodat zij hun weg (terug)vinden naar werk. Want het succesvol afronden van een opleiding, het vinden van een baan, het is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door verschillende omstandigheden kan de route naar werk lastig zijn. Voor hen die zoekend zijn, is Ontplooj het kompas dat hen de weg wijst. Want werk is zoveel meer dan alleen inkomen. Werk brengt beweging, regelmaat, zelfvertrouwen, sociale contacten en is een vangnet voor als het even iets minder gaat. Werk geeft richting! Ontplooj zoekt de juiste route naar een passende werkplek.

Meer weten?

Kijk eens op onze website voor meer informatie over het werken bij Ontplooj of bekijk een bedrijfsfilmpje hier.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie, ook al kun je niet alle boxjes afvinken? Aarzel niet en reageer! Wij komen graag met jou in contact. Nog vragen over de functie? Bel of mail met Maud van Geel, Manager Ontplooj via 06-29580356 of via maudvangeel@ontplooj.nl. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan staat Jeanet Westra, HR Adviseur Ontplooj je graag te woord via 06-46360618 of via jeanetwestra@ontplooj.nl.

Solliciteren

Wij zien jouw reactie graag uiterlijk woensdag 11 oktober 2023 tegemoet. Klik op de sollicitatiebutton en log in. Nog geen inloggegevens? Schrijf je dan eerst in. Op het sollicitatieformulier vul je de gevraagde gegevens in. Je motivatiebrief met CV stuur je als bijlage mee. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 19 oktober 2023. De vervolggesprekken op donderdag 26 oktober 2023.

Voordat je bij ons aan de slag gaat moet je een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Werving vindt gelijktijdig in- en extern plaats waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben.